Ορισμός & Δείκτες

Τι είναι φτώχεια;

Κατηγορία: Ορισμός & Δείκτες

Ένα από τα προβλήματα της συζήτησης για τη φτώχεια, είναι η αποσαφήνιση του τι σημαίνει και πώς μπορεί να οριστεί. Στο πλαίσιο της τρέχουσας συζήτησης σε επίπεδο ΕΕ, η φτώχεια γενικά χωρίζεται σε δύο τύπους, απόλυτη ή ακραία φτώχεια και σχετική φτώχεια.
 

Ευρώπη 2020-Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός- Κοινωνικοί δείκτες της ΕΕ

Κατηγορία: Ορισμός & Δείκτες, Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Στόχοι και δείκτες της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό - Παρατηρήσεις και Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Κατηγορία: Ορισμός & Δείκτες, Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Στη στρατηγική «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη έχουν τεθεί στόχοι να απαλλαγούν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άτομα από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η ΕΟΚΕ έχει επικροτήσει τη δέσμευση για μείωση της φτώχειας και έχει υπογραμμίσει τη σημασία μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης προσέγγισης με την οποία θα εξασφαλιστεί ότι οι πολιτικές της ΕΕ που εστιάζονται στην οικονομική διακυβέρνηση, την ανάπτυξη και την απασχόληση δεν θα επιτείνουν τον κίνδυνο της φτώχειας λόγω της κρίσης (ΕΟΚΕ, 2011b).
 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας