Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Φτώχεια και Κοινωνικός αποκλεισμός στην ΕΕ

Κατηγορία: Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Με περισσότερους από 120 εκατομμύρια ανθρώπους στην ΕΕ που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, οι ηγέτες της ΕΕ έχουν δεσμευτεί να «βγάλουν» τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό έως το 2020.

Ευρώπη 2020-Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός- Κοινωνικοί δείκτες της ΕΕ

Κατηγορία: Ορισμός & Δείκτες, Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Η Κοινωνική Προστασία και Κοινωνική Ένταξη στην ΕΕ

Κατηγορία: Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει και συμπληρώνει τις πολιτικές των κρατών μελών για κοινωνική ένταξη και κοινωνική προστασία.
 

Στόχοι και δείκτες της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό - Παρατηρήσεις και Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Κατηγορία: Ορισμός & Δείκτες, Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Στη στρατηγική «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη έχουν τεθεί στόχοι να απαλλαγούν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άτομα από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η ΕΟΚΕ έχει επικροτήσει τη δέσμευση για μείωση της φτώχειας και έχει υπογραμμίσει τη σημασία μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης προσέγγισης με την οποία θα εξασφαλιστεί ότι οι πολιτικές της ΕΕ που εστιάζονται στην οικονομική διακυβέρνηση, την ανάπτυξη και την απασχόληση δεν θα επιτείνουν τον κίνδυνο της φτώχειας λόγω της κρίσης (ΕΟΚΕ, 2011b).
 

Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού

Κατηγορία: Φτώχεια & Κοινωνικός αποκλεισμός

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού είναι μία από τις επτά Εμβληματικές Πρωτοβουλίες της Στρατηγικής Ευρώπη 2020 για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.
 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας