Κείμενα πολιτικής

Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη

Κατηγορία: Κείμενα Πολιτικής

Δεκέμβριος 2014

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέλαβε την κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου για την Κοινωνική Ένταξη με το οποίο επιχειρείται:
□ Η θέσπιση ενός κοινού πλαισίου αρχών, προτεραιοτήτων και στόχων για
τον συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση όλων των παρεμβάσεων καταπολέμησης της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο 

Η κρίσιμη ενδιάμεση αναθεώρηση της στρατηγικής Ευρώπη 2020 – η εισροή/συμβολή του EAPN

Κατηγορία: Κείμενα Πολιτικής

10/08/2014 – Το EAPN έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στην προσπάθεια να συμμετάσχει και να παρακολουθεί την εφαρμογή της Στρατηγικής Ευρώπη 2020, με κατάθεση εισροής στα εθνικά προγράμματα μεταρρυθμίσεων και υποβολής προτάσεων για τις Συστάσεις ανά χώρα.

Απολογισμός της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κατηγορία: Κείμενα Πολιτικής

Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών
 
Βρυξέλλες, 5.3.2014 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπόνησε απολογιστική Έκθεση για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020. στην οποία υπογραμμίζεται ότι δεν έγινε δυνατό να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με τις πολιτικές λόγω των τεράστιων αλλαγών που υπέστησαν η ΕΕ, τα κράτη μέλη της, οι πόλεις και οι περιφέρειες λόγω της κρίσης. Για αυτόν τον λόγο, προτείνει την έναρξη πανευρωπαϊκής διαβούλευσης με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τα διδάγματα που πρέπει να αντληθούν και τους κύριους παράγοντες που πρέπει να διαμορφώσουν τα επόμενα στάδια της στρατηγικής της ΕΕ για την ανάπτυξη μετά την κρίση. 
 

Η Κοινωνική Διάσταση της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020»

Κατηγορία: Κείμενα Πολιτικής

Έκθεση της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας της Ε.Ε. (2011) 
 
Όπως σημειώνεται στην Έκθεση, η επιτυχία της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» εξαρτάται από την αλληλοϋποστήριξη των δράσεων σε όλους τους τομείς προτεραιοτήτων. Αυτό θα επιτρέψει στην ΕΕ και τα κράτη μέλη να επιτύχουν υψηλά επίπεδα απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής.
 

Ευρώπη 2020

Κατηγορία: Κείμενα Πολιτικής

Η "Ευρώπη 2020" είναι η αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ για την δεκαετία 2010-2020. 
Διακηρυγμένος στόχος είναι «σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, η ΕΕ να γίνει μια έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομία.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας