Σε ΦΕΚ ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (N. 4320/2015)

Τετάρτη, 21 Ιανουάριος 2015

Σε ΦΕΚ ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (N. 4320/2015)

Ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση, αργά το βράδυ της Πέμπτης 13/3, πήρε αριθμό ΦΕΚ ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης της Αριστεράς. Και αυτό, ώστε να «τρέξει» από την Παρασκευή 14/3 η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.

 

«Περίπατος κατά των Διακρίσεων»

«Περίπατος κατά των Διακρίσεων»
Βαδίζοντας μαζί για ένα καλύτερο μέλλον… 
ΗΜEΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ- Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
 
Ώρα: 12:00 μ.μ.
Σημείο Συνάντησης: Βουλή των Ελλήνων (μνημείο αγνώστου στρατιώτη) 
 
Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, άτομα που ζουν με HIV, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κτλ) για πρώτη φορά ενωμένοι - με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού & των Φυλετικών Διακρίσεων- πραγματοποιούν έναν ξεχωριστό περίπατο από τη Βουλή των Ελλήνων έως το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να επιδοθούν τα αιτήματά τους στη νέα Κυβέρνηση. 

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας: Συγκέντρωση Κοινωνικών Λειτουργών στο Υπουργείο Εργασίας

Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας: Συγκέντρωση Κοινωνικών Λειτουργών στο Υπουργείο Εργασίας

Σήμερα, 17 Μαρτίου 2015, δεκάδες κοινωνικοί λειτουργοί και πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 12:00 το μεσημέρι στο πεζόδρομο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29) με βασικό σύνθημα: «Υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια – Διεκδικούμε Κοινωνικές Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» και κατέθεσαν υπόμνημα στην αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα θέματα ανθρωπιστικής κρίσης.

 

23.109 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε 14 μήνες – Τα εφιαλτικά στοιχεία ΙΚΑ – ΚΕΑΟ που «έθαψαν» τα ΜΜΕ

23.109 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε 14 μήνες – Τα εφιαλτικά στοιχεία ΙΚΑ – ΚΕΑΟ που «έθαψαν» τα ΜΜΕ

Οι ηγεσίες και οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να απευθυνθούν στην πάλαι ποτέ κραταιά μεσαία τάξη. Εσκεμμένα, όμως, ξεχνούν ότι αυτοί ήταν που κατέστρεψαν την πλειονότητάς της με τις μνημονιακές πολιτικές τις οποίες εφάρμοσαν. Τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τα οποία εκδόθηκαν μόλις την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, και «θάφτηκαν» από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι ενδεικτικά και περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Μέσω ΚΕΑΟ, μέσα σε μόλις 14 μήνες υπήρξαν συνολικά 23.109 εντάλματα, κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, πλειστηριασμοί και πτωχεύσεις.

 

Σε ολοένα και λιγότερα χέρια ο παγκόσμιος πλούτος

Τρίτη, 02 Δεκέμβριος 2014

Σε ολοένα και λιγότερα χέρια ο παγκόσμιος πλούτος

Μεγαλώνουν οι ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παγκοσμίως σύμφωνα με μελέτη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam. Οι ερευνητές προβλέπουν πως η περιουσία που βρίσκεται στα χέρια του 1% των πλουσιοτέρων στον κόσμο θα ξεπεράσει το 2016 εκείνη που κατέχει το υπόλοιπο 99%. Ειδικότερα, το μερίδιο της περιουσίας που κατέχει το 1% παγκοσμίως ανήλθε στο 44% το 2009, στο 48% το 2014 και αναμένεται να ξεπεράσει το 50% το 2016.

 

ΕΡΕΥΝΑ: Στην Ελλάδα τα πιο φτωχά παιδιά

ΕΡΕΥΝΑ: Στην Ελλάδα τα πιο φτωχά παιδιά
Σύμφωνα με την έκθεση της Unicef, στη χώρα μας βρίσκονται τα φτωχότερα παιδιά της Ε.Ε. 

31.10.2014 

Τα περισσότερα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας έχει η Ελλάδα από όλες τις χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με την έρευνα της Unicef. Περίπου 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις 41 πιο πλούσιες χώρες, δηλαδή 2,6 εκατ. περισσότερα παιδιά απ’ ό,τι το 2008. 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας