23.109 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε 14 μήνες – Τα εφιαλτικά στοιχεία ΙΚΑ – ΚΕΑΟ που «έθαψαν» τα ΜΜΕ

23.109 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε 14 μήνες – Τα εφιαλτικά στοιχεία ΙΚΑ – ΚΕΑΟ που «έθαψαν» τα ΜΜΕ

Οι ηγεσίες και οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να απευθυνθούν στην πάλαι ποτέ κραταιά μεσαία τάξη. Εσκεμμένα, όμως, ξεχνούν ότι αυτοί ήταν που κατέστρεψαν την πλειονότητάς της με τις μνημονιακές πολιτικές τις οποίες εφάρμοσαν. Τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τα οποία εκδόθηκαν μόλις την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, και «θάφτηκαν» από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι ενδεικτικά και περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Μέσω ΚΕΑΟ, μέσα σε μόλις 14 μήνες υπήρξαν συνολικά 23.109 εντάλματα, κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, πλειστηριασμοί και πτωχεύσεις.

 
Ο αριθμός – «μελανό ρεκόρ» ακούγεται απίστευτος. Όμως, είναι πραγματικός και προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα έργα και τις ημέρες του ΚΕΑΟ τους προηγούμενους 14 μήνες (από Νοέμβριο του 2013 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014) προκύπτουν τα εξής:
 
  • Εκδόθηκαν 12.979 εντάλματα κατάσχεσης,
  • Πραγματοποιήθηκαν 859 κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας,
  • Εγιναν 7.804 κατασχέσεις κινητής περιουσίας,
  • Πραγματοποιήθηκαν 1.161 πλειστηριασμοί και
  • Κατεγράφησαν 306 πτωχεύσεις.
Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2014 οι ρυθμοί εργασιών του ΚΕΑΟ, πιθανώς λόγω των πολιτικών εξελίξεων οι οποίες διαφαίνονταν, μειώθηκαν και αρκετοί οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, εύκαιρα γλύτωσαν ό,τι τους απέμεινε.
Φυσικά, εάν οι μνημονιακές πολιτικές συνεχιστούν την επομένη των εκλογών, η εφιαλτική πραγματικότητα που ζουν οι μικρομεσαίοι θα συνεχιστεί και, μάλιστα, με μεγαλύτερη ένταση.
 
Τι είναι το ΚΕΑΟ
Το ΚΕΑΟ ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013. Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι:
α) η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
β) η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των οφειλετών των Ασφαλιστικών Οργανισμών (μητρώο οφειλετών), που θα περιλαμβάνει το ύψος των οφειλόμενων ποσών, την αιτία και τη χρονική περίοδο που ανάγονται, την τήρηση στατιστικών στοιχείων και αναλύσεων.
 
 
 
 
 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας