Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Κατηγορία: Τι ειναι το Δίκτυο

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, ιδρυτικό μέλος του ομώνυμου Ευρωπαϊκού Δικτύου (Εuropean Αnti-Poverty Network), συστάθηκε το 1990, πήρε τη νομική μορφή σωματείου το 1996 και περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 30 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Διοικητικό Συμβούλιο

Κατηγορία: Τι ειναι το Δίκτυο

Πρόεδρος
Κατερίνα Πούτου,  Άρσις -Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
 
Αντιπρόεδρος
Τζανέτος Αντύπας, Praksis - Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας
 
Γενική γραμματέας
Μαρία Λιάπη, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»
 
Ταμίας
Όλγα Λεβέντη, Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας
 

Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (European Anti-Poverty Network-EAPN)

Κατηγορία: Τι ειναι το Δίκτυο

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (European Anti-Poverty Network-EAPN) ιδρύθηκε το 1990 και είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών, περιφερειακών και τοπικών δικτύων, στο οποίο συμμετέχουν ΜΚΟ κατά της φτώχειας και εθελοντικές ομάδες βάσης, καθώς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί, που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Προσδοκίες και Προκλήσεις: Η πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στην Ελλάδα-Ημερίδα

Κατηγορία: Δράσεις & Προγράμματα

Hμερίδα Διαβούλευσης με θέμα «Προσδοκίες και Προκλήσεις: Η πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στην Ελλάδα» διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας στο πλαίσιο του προγράμματος European Minimum Income Network (EMIN).
 

Ανοικτή Δημόσια Συζήτηση για τη φτώχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Κατηγορία: Δράσεις & Προγράμματα

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας διοργάνωσε Συνάντηση/ Ανοικτή Δημόσια Συζήτηση (Πέμπτη 8/11/2012) για τη Φτώχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τις αναγκαίες πολιτικές και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διαρκούς εξάπλωσής της σε όλο και ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.
 

«Η φτώχεια στην Ελλάδα σήμερα δεν αντέχει άλλες Ασκήσεις επί Χάρτου»

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

Για την πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
 
Δελτίο Τύπου, 17/10/2014
 

Το Δ.Σ του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης τς Φτώχειας και η Ομάδα Υλοποίησης του ΕΜΙΝ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την κυβερνητική εξαγγελία για την πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

 

Παρέμβαση σε συζήτηση στην Ελληνική Βουλή, με θέμα «Νέα Φτώχεια & Κοινωνικός Αποκλεισμός-Πολιτικές Καταπολέμησης & Καθιέρωση Ενός Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος»

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

15/2/2012
Εισήγηση: Κατερίνα Πούτου 
Ως εκπρόσωπος των κοινωνικών οργανώσεων της χώρας, που συναντώνται κάτω από το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, βρίσκομαι σε εξαιρετική αμηχανία σχετικά με το αν πρέπει να ευχαριστήσω για την πρόσκληση συμμετοχής μας στην παρούσα συζήτηση. 
 

Υπόμνημα σχετικά με το Πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

ΜΚΟ του κοινωνικού χώρου υπέβαλλαν υπόμνημα δηλώνοντας τη σοβαρή διαφωνία και τις ενστάσεις τους για τον τρόπο σχεδιασμού και κατάρτισης καθώς και για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου Προγράμματος, και τις σαφείς αντιρρήσεις τους για την εφαρμογή του με τον τρόπο και τις προδιαγραφές που θέτει ως προϋποθέσεις υλοποίησης και επίτευξης στόχων.
 

Το Δίκτυο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της φτώχειας

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, μέλος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Δικτύου, με αφορμή την Κυριακή 17η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της φτώχειας, εκφράζει δημόσια την έντονη ανησυχία του για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας (21% των συμπολιτών μας από τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 25% από ανεπίσημα στοιχεία κυβερνητικών υπηρεσιών) και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγεται ένα τέτοιο δεδομένο.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας