Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

«Η φτώχεια στην Ελλάδα σήμερα δεν αντέχει άλλες Ασκήσεις επί Χάρτου»

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

Για την πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
 
Δελτίο Τύπου, 17/10/2014
 

Το Δ.Σ του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης τς Φτώχειας και η Ομάδα Υλοποίησης του ΕΜΙΝ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την κυβερνητική εξαγγελία για την πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

 

Παρέμβαση σε συζήτηση στην Ελληνική Βουλή, με θέμα «Νέα Φτώχεια & Κοινωνικός Αποκλεισμός-Πολιτικές Καταπολέμησης & Καθιέρωση Ενός Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος»

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

15/2/2012
Εισήγηση: Κατερίνα Πούτου 
Ως εκπρόσωπος των κοινωνικών οργανώσεων της χώρας, που συναντώνται κάτω από το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, βρίσκομαι σε εξαιρετική αμηχανία σχετικά με το αν πρέπει να ευχαριστήσω για την πρόσκληση συμμετοχής μας στην παρούσα συζήτηση. 
 

Υπόμνημα σχετικά με το Πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

ΜΚΟ του κοινωνικού χώρου υπέβαλλαν υπόμνημα δηλώνοντας τη σοβαρή διαφωνία και τις ενστάσεις τους για τον τρόπο σχεδιασμού και κατάρτισης καθώς και για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου Προγράμματος, και τις σαφείς αντιρρήσεις τους για την εφαρμογή του με τον τρόπο και τις προδιαγραφές που θέτει ως προϋποθέσεις υλοποίησης και επίτευξης στόχων.
 

Το Δίκτυο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της φτώχειας

Κατηγορία: Παρεμβάσεις & Τοποθετήσεις

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, μέλος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Δικτύου, με αφορμή την Κυριακή 17η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της φτώχειας, εκφράζει δημόσια την έντονη ανησυχία του για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας (21% των συμπολιτών μας από τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 25% από ανεπίσημα στοιχεία κυβερνητικών υπηρεσιών) και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγεται ένα τέτοιο δεδομένο.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας