Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Κατηγορία: Τι ειναι το Δίκτυο

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, ιδρυτικό μέλος του ομώνυμου Ευρωπαϊκού Δικτύου (Εuropean Αnti-Poverty Network), συστάθηκε το 1990, πήρε τη νομική μορφή σωματείου το 1996 και περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 30 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Το Ελληνικό Δίκτυο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου, συμμετέχει σε ομάδες εργασίας, συναντήσεις και σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών, την ανταλλαγή εμπειριών και την ανάπτυξη συνεργασιών αλλά και την άσκηση πίεσης στα όργανα λήψης αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ.

Παρακολουθεί και αναλύει ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές καθώς και προγράμματα που επηρεάζουν τα άτομα που βιώνουν φτώχεια και αποκλεισμό.

Το Δίκτυο δρά σε εθνικό επίπεδο, με σκοπό:

·τη συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης 

·την υποβολή προτάσεων πολιτικής και την άσκηση πίεσης στα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους σχετικά με τις εθνικές πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας, την πρόληψη/άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την  εν γένει καταπολέμηση κάθε είδους κοινωνικής διάκρισης

·την ανάπτυξη συμμαχιών και δικτυώσεων με την κοινωνία των πολιτών

·την ενθάρρυνση ατόμων και κοινωνικών ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό, να διεκδικούν και ασκούν τα δικαιώματά τους.

Το Δίκτυο έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη δικτύωση και συνεργασία μεταξύ των οργανώσεων-μελών του και στην κοινή κατανόηση και στρατηγική τους στα θέματα εθνικής και ευρωπαϊκής κοινωνικής πολιτικής.

Στα διακηρυγμένα και πάγια αιτήματα αιχμής του Δικτύου περιλαμβάνεται:

· Η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου

· Η πρόσβαση στην απασχόληση και η διατήρηση θέσεων εργασίας

· Η ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας 

· Η καταπολέμηση των διακρίσεων

· Η ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων που βιώνουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Το Δίκτυο συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο οργανώσεων, φορέων και επιστημόνων και ακτιβιστών ενώ είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία‏.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

Διεύθυνση: Μαυροματαίων 43, 10434

Τηλ.: 210 8259880

Φαξ: 210 8259880

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Φόρμα Επικοινωνίας